Konferenční stolek ─ praktický a designový kousek v jednom

Konferenční stolek ─ praktický a designový kousek v jednom

Odkládací stolek menších rozměrů nemůže chybět v žádném obývacím pokoji. Můžete si na něj odložit šálky s kávou a dezertní talířky se zákusky, hrát stolní hry, zapálit svíčky nebo uložit ovladače, časopisy nebo knihy. Konferenční stolky jsou dostupné v různých velikostech, výškách, tvarech, materiálech, barvách a stylech, přičemž každý typ přináší určité výhody a hodí se do jiného interiéru.

Tvar konferenčního stolku

Je libo obdélník, čtverec, kruh nebo nějaký atypický tvar? Obdélník je naprostá klasika, kterou rozhodně nic nezkazíte. Pokud však máte nedostatek prostoru, mohly by pro vás být praktičtější například dva čtvercové stolky, které k sobě v případě potřeby jednoduše přitlačíte. Vysoce moderní je kombinace několika stolků stejného tvaru v různých velikostech. Pro rodiny s dětmi jsou pak praktické stolky se zaoblenými rohy a kruhové stolky, u kterých se snižuje riziko možného poranění.

Materiál a barva konferenčního stolku

Mezi nejoblíbenější materiály, ze kterých se odkládací stolky vyrábí, patří dřevo, kov a sklo. Masivní dřevo je nadčasové a hodí se do většiny interiérů. Může být ozdobně vyřezávané i jednoduché. Je naprosto snadné na údržbu a má opravdu dlouhou životnost. Stolky se však vyrábí také z lamina, které má mnohem nižší hmotnost a bývá v minimalistickém designu. Skleněné stoly jsou vysoce oblíbené pro svůj elegantní a moderní vzhled. Je ale nezbytné je denně čistit, zůstávají na nich totiž nevzhledné otisky. Sklo i kov pak vypadají obzvlášť skvěle v kombinaci se dřevem.

Obývací pokoj s červenými detaily

Dřevěné stolky bývají ve světlých i tmavých odstínech hnědé, často s viditelnými letokruhy, které do interiéru vnáší kus přírody a krásně zútulní prostor. Velmi oblíbenými druhy dřeva jsou dub sonoma, ořech, mahagon, buk a smrk. Moderní jsou také bílé a černé stolky a v posledních letech se do popředí dostávají i stoly výrazných a sytých barev, které dokážou oživit jinak jednoduchý jednobarevný interiér. Stylovou a velmi příjemnou kombinací je bílá se dřevem, která krásně prosvětlí celou místnost.

Velikost konferenčního stolku

Velmi důležitá je samotná velikost konferenčního stolku. Měl by být dostatečně prostorný na to, abyste na něj mohli odložit vše potřebné. Zároveň by ale neměl překážet v pohybu – mezi ním, sedačkou a stěnou byste měli zvládnout pohodlně projít, aniž byste ho přesouvali. Obzvlášť pokud máte malý obývák, zvažte pořízení rozkládacího stolku. V malém prostoru oceníte i stolek s úložným prostorem ve formě polic nebo šuplíků, kam můžete schovat knihy, dokumenty nebo právě nepoužívané ovladače.

Pro příjemný vzhled obýváku vyberte takový konferenční stůl, který se bude hodit k podlaze, stěnám, sedačce i dalšímu nábytku a snažte se dosáhnout jednotného stylu. Pokud si chcete být naprosto jistí kvalitou provedení i tím, že bude stůl dokonale ladit s ostatním vybavením, přijďte nás navštívit do našeho studia ─ rádi vám připravíme návrh a vyrobíme do vašeho obýváku nábytek na míru. Naši zkušení designéři vymyslí praktické a moderní řešení do jakéhokoliv prostoru.