Zjednodušte si život díky inteligentním spotřebičům

Zjednodušte si život díky inteligentním spotřebičům

Internet věcí, známější pod zkratkou IoT, je čím dál skloňovanějším pojmem. Chytré spotřebiče vám mohou výrazně zjednodušit život a díky ovládání na dálku vám umožňují mít svou domácnost neustále pod kontrolou, ať jste kdekoliv na světě.

Inteligentní spotřebiče jsou součástí konceptu zvaného Smart Home. Tento systém funguje díky připojení této elektroniky na bezdrátovou síť, a to buď WiFi, Bluetooth nebo NFC. Díky tomu pak chytré spotřebiče můžete ovládat přes aplikaci ze svého mobilního telefonu kdykoliv a odkudkoliv.

Vychutnejte si maximální pohodlí

Chytré spotřebiče jsou zpravidla maximálně úsporné, co se týče spotřeby elektřiny i vody. O spotřebě jednotlivých spotřebičů máte navíc neustále k dispozici detailní přehled. Přes mobil si můžete například nastavit, kdy se mají zapínat a vypínat světla v domácnosti nebo kdy se má vypnout televize v dětském pokoji.

Dálkové ovládání rádi využijete i pro vytvoření příjemné teploty v domácnosti – před příjezdem domů můžete v zimě zapnout vyhřívání, v létě naopak oceníte, že si můžete na dálku zapnout klimatizaci nebo zatáhnout žaluzie. Jedním z nejběžnějších chytrých pomocníků je však bezpochyby vysavač, díky kterému můžete mít doma vysáto, až se vrátíte z práce. A to jen díky pár kliknutím v aplikaci.

Kuchyně budoucnosti: chytré lednice a trouby

Jedním z míst, kde chytré spotřebiče oceníte nejvíce, je právě kuchyně. Chytrá trouba sama identifikuje, co je uvnitř, a nabídne vám několik možnosti zpracování, dokonce si může uložit vaše oblíbené recepty. Také do ní můžete ráno vložit pokrm připravený k pečení a troubu dálkově zapnout, takže vás doma bude čekat právě dopečené voňavé jídlo. Skvělým pomocníkem v kuchyni je i chytrá lednice, která kontroluje, co je uvnitř a nahlásí vám, pokud nějaké potraviny dochází nebo jim končí lhůta trvanlivosti. Samozřejmostí je dálkové nastavení teploty uvnitř a dalších funkcí.

S chytrou pračkou už nehrozí, že v ní zůstane delší dobu mokré prádlo. Zapnout ji totiž můžete na dálku a pračka vám sama nabídne nejvhodnější program na prádlo, které je právě uvnitř. Kromě samotného zapnutí a volby programu můžete dálkově nastavit i teplotu vodu a sledovat celý průběh praní. Podobnou službu nabízí i myčka na nádobí, která vám mimo dálkového zapnutí a nabídky nejvhodnějšího programu dokonce oznámí, kolik tablet ještě zbývá.

Mezi další chytrou elektroniku, kterou v kuchyni oceníte, patří kávovar, díky kterému na vás bude ráno v kuchyni čekat šálek vaší horké kávy, odsavač par, který je propojený se sporákem, ale také například toastovač nebo květináč, který rostlinám zajistí ideální světelné podmínky i zavlažování. Rádi vám navrhneme kuchyni na míru s chytrými spotřebiči, které vám ušetří čas i náklady za energie a je velmi příjemné a zábavné je používat.