Nábytek v dětském pokoji: funkčnost a bezpečnost je zásadní

Nábytek v dětském pokoji: funkčnost a bezpečnost je zásadní

V dětském pokoji vaši potomci nejen spí, ale také si tam hrají a učí se. Ve většině případů mají ve svém pokoji děti kromě hraček uložené i oblečení a potřeby do školy. Všechny tyto věci vyžadují své místo – díky tomu je pak také mnohem jednodušší udržovat pořádek a přehled. Kromě klasických šatních skříní dnes existuje nespočet dalších možností: postel s úložným prostorem, regály, police, dětmi milované boxy a podobně.

Dbejte na maximální funkčnost a využitelnost dětského pokoje

Děti v pokoji potřebují zejména dostatečný prostor na hraní a vhodné místo na učení. Vy zároveň potřebujete někam uložit všechny jejich věci. V menším pokoji pro vás nemusí být jednoduché všechny tyto aspekty skloubit dohromady. A už vůbec ne, pokud máte více dětí v různém věku. My už ale víme, jak na to, a rádi vám s tím pomůžeme.

Skříně jsou potřebné takřka v každém dětském pokoji. Aby děti měly maximum prostoru na hraní, lze místo ušetřit díky vestavěné skříni na míru, kterou vám vyrobíme přesně podle potřeb – uvnitř můžete mít potřebné množství polic, zásuvky i šatní tyče v takovém množství, jaké sami nejlépe využijete. Spoustu úložného prostoru poskytnou také komody s šuplíky, kde můžete uschovat například potřeby na kreslení či školní výbavu, která bývá obzvláště u menších školáků až nepoměrně početná. Místo snadno ušetří také police, které jsou využitelné nejen na pohádkové knížky, ale také na panenky, auta a plyšáky, které jsou pak snadno dostupné i pro samotné dítě. Díky tomu si věci děti mohou samy nejen vytahovat, ale i uklízet. Důležitá je i jednoduchá obsluha všech dalších skříněk, aby je děti bez problému zvládaly otevírat a zavírat i samy.

Dvoupatrová postel v dětském pokoji se spoustou úložného prostoru

Promyšlený návrh nábytku zajistí správnou ergonomii i úložné prostory

V dětském pokojíčku rozhodně nemůže chybět ani postel a stůl, které vám můžeme navrhnout nejen tak, aby splňovaly veškeré požadavky na ergonomii a zdraví, ale můžeme do nich podle možností místnosti zakomponovat i další úložné prostory. Menší děti si zcela jistě oblíbí malý stolík na hraní s kamarády, větší však potřebují pořádný pracovní stůl, na kterém budou psát úkoly v pohodlí a při zachování zdravého sedu. Proto stoly vždy navrhujeme speciálně pro každé dítě tak, aby výška i plocha stolu maximálně odpovídala jeho potřebám. Právě pod stolem pak můžete využít další úložné prostory ve formě zásuvek.

Postel je pak kapitolou sama pro sebe. Jednou z těch nejpraktičtějších je patrová postel, a to i pro jedno dítě. Mohou v ní být skryté ještě zásuvky pod schody nebo jiné úložné prostory a přímo pod ní můžete umístit psací stůl. Nezapomeňte však na dostatek světla, aby si vaše ratolesti nekazily zrak. Nejzásadnější je však celková kvalita postele, roštů a matrace, které mají obrovský vliv na zdraví páteře a dobrý spánek. Z našich zkušeností doporučujeme pořídit dítěti raději rovnou větší postel. Děti totiž rostou rychleji, než se může zdát, a zejména u menších dětí je pravděpodobné, že s nimi občas, například v případě nemoci, budete chtít strávit noc. Pokud máte malé děti, rádi vám na postel připevníme i jednoduchou zábranu proti pádu ve stejném dekoru, jako zbytek nábytku.

Bezpečnost a zdraví je základem, a to nejen u nejmenších dětí

Bezpečí je základ a v dětském pokoji to platí dvojnásob.  Každý kus nábytku vyrábíme tak, ať je pevný a stabilní a pokud je to vhodné, kotvíme ho do stěny. Pak se nepřeklopí a je bezpečný i pro malé zvědavce, které by napadlo trénovat doma šplhání. Při výrobě nábytku do dětského pokoje se vyhýbáme i použití prvků ze skla a hrany nábytku, obzvlášť ty ve výšce dětské hlavy, navrhujeme zpravidla oblé.

Design, který děti neomrzí ani po několika letech

Malí školáci ocení hlavně barevné věci, ale když vyrostou, může se to změnit. Myslete na to, že kvalitní nábytek vydrží mnoho let a nemění se zas tak často. Věcí navíc s rostoucími dětmi přibývá. Nejvhodnější je proto odolný a praktický nábytek v neutrálních odstínech s dostatkem úložných prostor. Nábytek na míru z dětského pokoje vytvoří jedinečný a funkční prostor s možnými atypickými prvky, a to vždy podle potřeb a preferencí vás i vašich potomků. Víme totiž, že každé dítě je jiné a sériově vyráběný nábytek často nesplňuje všechny požadavky. Díky našim zkušenostem navíc můžeme při návrhu vždy přihlédnout k rychlému růstu a vývoji dětí a jejich rychle se měnícím potřebám.

Pokud uvažujete o novém nábytku do dětského pokoje, neváhejte za námi přijít do našeho studia. Rádi vám poradíme a přijdeme k vám zaměřit místnost, aby vše dokonale sedělo. Následně podle vašich představ vytvoříme návrh, na základě kterého ručně zpracujeme a pak také namontujeme váš nábytek na míru.